Išvyka į Šiluvą

0
(0)

Kaip ir kiekvienais taip ir šiais metais BĮ Liolių socialinės globos namų gyventojams buvo suorganizuota išvyka į Šiluvą, kur Šilinių atlaidai vyko švenčiant Švenčiausios Mergelės Marijos 410 m. pasirodymų Šiluvoje sukaktį. Išvykai pasirinkome rugsėjo 14 dieną, nes tą dieną buvo meldžiamasi už ligonius ir jais besirūpinančiuosius.
Globos namų gyventojai, lydimi darbuotojų, apsilankė Švenčiausios Mergelės Marijos Gimimo bazilikoje jau kelis šimtmečius malonėmis garsėjančioje Švenčiausios Mergelės Marijos paveikslu, kabančiu Šiluvos bazilikos didžiajame altoriuje ir Apsireiškimo koplyčioje, kurioje į altoriaus pamatus įmontuotas akmuo, ant kurio, kaip manoma, apsireiškė Švenčiausioji Mergelė Marija.
Šv. Mišios buvo aukojamos tarp Šiluvos bazilikos ir Apsireiškimo koplyčios įrengtoje aikštėje, kurioje yra ir didžiojo Kristaus piligrimo, 1993 metais aplankiusio Šiluvą, Šv. Jono Pauliaus II skulptūra.
Šv. Mišias aukojo ir liturgijai vadovavo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, koncelebravo Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas, arkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius, Kaišiadorių vyskupas emeritas Juozas Matulaitis, kunigai, ligoninių kapelionai. Giedojo Klaipėdos Šv. Kazimiero parapijos choras, grojo Klaipėdos miesto „Brass“ kvintetas, vadovaujami Mindaugo Gudžiūno ir Sigito Petrulio.
„Žmogus dažnai patiria pagundą šalintis nuo sergančiojo, kenčiančiojo, mirštančiojo. Mūsų dienomis jau retai kada girdime sakant „šventa kančia“, „šventa mirtis“, – sakė Vilkaviškio vyskupas R. Norvila, kad šios sąvokos dyla iš mūsų sąmonės, ir tai rodo, kaip keičiasi kančios suvokimas. Gydytojai, mokslininkai, įvairios pagalbos žmonėms institucijos nėra priežastis, dėl ko turėtume tolintis nuo tų žmonių, kuriems sunku. Šia proga, verta apsvarstyti savo nuostatas, teigia ganytojas. Dievo meilė skatina drąsą būti su kenčiančiu žmogumi, nors taip ir sunkiau, nepatogu, reikia aukotis. Dievo meilė išplečia mūsų širdį ir įgalina labiau mylėti artimą. Tai svarbi nuoroda, kad suprastume, iš kur ateina galia aukotis, patarnauti, dovanoti savo laiko, triūso dėl kitų, ypač kenčiančių, vargstančių, silpnesnių už mus“, – sakė vyskupas R. Norvila.
„Meilingas rūpestis – šie žodžiai šiandien sieja visus“, – sakė Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas sveikindamas visus susirinkusius ligonius, neįgaliuosius, senelius, kurie priima šį rūpestį, ir jų artimuosius, globėjus, medikus, slaugytojus, karitiečius, maltiečius, samariečius, kitas organizacijas ir tarnybas, tarp kurių buvo paminėti ir Lioliai, kurios šį rūpestį teikia.
Šv. Mišių pabaigoje vyskupai ir kunigai rankų uždėjimu – maldavimu, kad Šventoji Dvasia gydytų širdis, teikė ir asmenišką maldininkų palaiminimą, kurį gavo ir globos namų gyventojai, ir juos lydintys darbuotojai.
Po Šv. Mišių vykome į Tytuvėnus prie Bridvaišio ežero dar pabūti kartu, pasikalbėti, pasigrožėti nuostabia gamta ir pavalgyti. Visi, būdami puikios nuotaikos, grįžome į globos namus.

Socialinė darbuotoja
Adelė Jaugelienė

Įvertink mūsų paslaugas.

Įvertink

Vidutinis vertinimas 0 / 5. Vote count: 0

Įvertinimų nėra. Būk pirmas įvertinęs.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.